სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ სკოლების სამზარეულოები შეამოწმა. რეიდი საჯარო და კერძო სკოლების ბუფეტებში მთელი ქვეყნის მასშტაბით ჩატარდა. მონიტორინგის შედეგად სკოლების სამზარეულოებში არსებული სანიტარიულ-ჰიგიენური მდგომარეობა, სურსათის განთავსებისა და რეალიზაციის პირობები შეამოწმეს.
ბიზნეს ოპერატორებს მიეცათ რეკომენდაციები, რა სამუშაოები უნდა ჩაატარონ არდადეგების პერიოდში სურსათის უვნებლობის მოთხოვნების დასაკმაყოფილებლად, რათა მომავალი სასწავლო წლის დაწყებას მომზადებულები შეხვდნენ.