ნიტრატები ხილსა და ბოსტნეულში – ამ ქიმიურ ნივთიერებას ფაქტობრივად ნებისმიერი მცენარე შეიცავს და იგი არაა საშიში ჯანმრთელობისთვის, თუმცა ზიანის მომტანია გადაჭარბებული დოზა.
საუბარია იმ ნივთიერებაზე, როლითაც სასუქებია გაჯერებული, სასუქებს კი სწორედ ამ პერიოდში იყენებენ აქტიურად მოსავლეანობის გასაზრდელად.
საქართველოში არსებობს წესები და ნორმები, რომლებიც არეგულირებს ნიტრატების შემცველობას ბოსტნეულსა და ხილში, რაც იმას ნიშნავს, რომ თითოეული პროდუქტისთვის სხვადასხვა ზღვრული დონეა დასაშვები. სად მოწმდება, როგორ მოწმდება და როგორი შედეგები ფიქსირდება ბოლო წლებში საქართველოში